Seks hvalpe dumpet i indkørsel

Roskilde Internat fik tirsdag seks cockerspaniel-hvalpe, der var blevet efterladt i et bur i en indkørsel i Store Heddinge ved Stevns.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lige nu er det højsæson for dumping af kæledyr. I løbet af sommermånederne oplever de danske internater at modtage dobbelt så mange efterladte dyr. Det skriver Dyrenes Beskyttelse på deres hjemmeside.

Tirsdag blev der efterladt seks cockerspaniel-hvalpe i en indkørsel i Store Heddinge ved Stevns. Hvalpene er nu overbragt til Roskilde Internat, hvor dyrlægen har lavet en helbredsundersøgelse af dem. Hundene lider af både indvoldsorm, lopper og flåter, men de har det efter omstændighederne godt. Årsagen til at dyrene er blevet dumpet kendes ikke. 

Ved Dyrenes Beskyttelse konstaterer man, at antallet af dumpede dyr er et stigende problem:

- Det er generelt et alvorligt problem, at vi oplever så mange dumpede og indleverede dyr ude på vores internater, særligt i sommermånederne. Det er aldrig okay at dumpe sine kæledyr, når man ikke kan tage sig af dem længere. Det er især hårdt i sommermåneder, hvor vi oplever, at flere af internaterne ikke har kapacitet til de mange dyr, siger Jens Jokumsen, chef-konsulent i Dyrenes Beskyttelse. 

Sidste års sag om 91 vanrøgtede hunde spøger stadig i kulissen hos internatet i Roskilde. Heldigvis har de fleste af hundene nu fået nye familier, der tager sig godt af dem.

Sommermåneder er højsæson for dumpning af dyr

Dyrenes Beskyttelse, som driver 8 internater fordelt over hele landet, modtog sidste år 3.509 henvendelser om dyr, der dumpes i naturen eller ved andre privatpersoner. Det var en stigning på 48 pct. i forhold til året før. 

Sommermånederne er højsæson for dumpning af kæledyr til Dyrenes Beskyttelses internater. I månederne juli, august og september modtager internaterne typisk dobbelt så mange dyr som i årets resterende måneder.