Sejlere reddet fra kæntret skib (Video)

To sejlere var i går tæt på at omkomme i vandet lidt ud for Rødvig på Stevns. Deres båd tog vand ind og sank med kort varsel. En familie fra Stevns blev deres redning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var i den grad heldigt, at Rasmus Poulsen sammen med sin mor, søn og bror valgte at tage en tur på havet ud for Rødvig på Stevns sent i går eftermiddags.

- Vi ser en kutter med meget sort røg op ad skorstenen, og så siger jeg, den der har problemer med motoren, forklarer Rasmus Poulsen, der er fritidssejler

Kort tid efter begynder kutteren at synke, og de to sejlere ombord springer i vandet. En større turbåd forsøger at hjælpe, men det lykkes ikke besætningen, at få de to nødstedte trukket ombord.

Rasmus Poulsens søn, Jonas Poulsen, filmede under redningsaktionen. Se videoen herunder:
[video:video_mangler:090803_redningsaktion.flv]

- Det er svært at se fra afstand, hvor alvorligt det er, men da vi nærmer os, kan vi se den ene af dem går under vand et par gange, og så vælger jeg at glide direkte mod ham, forklarer Rasmus Poulsen.

Derefter hopper hans storebror i vandet, og det lykkes familien, at få de to sejlere op af vandet. De bliver uskadte sejlet i land, hvor den ene bliver kørt på hospitalet. Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi er de to uskadte.

Skibet ligger nu på havbunden lidt ud for Rødvig Havn. Ingen af de to sejlere bar redningsvest og det undrer Rasmus Poulsen.

- Man bør i det mindste have den med. Det kan godt være, at man ikke kan holde ud at gå med den hele tiden, men så må man i det mindste lægge den fremme, så den er lige til at tage på.

Han skifter nu selv sine gamle veste ud med nyt udstyr

- Vi havde vestene fremme og det hele, men jeg reflekterer over, hvor hurtigt sådan et stort skib kan gå ned, slutter han.