Rotten på loftet spolerer julen: Lukker brugs for fjerde gang

Dagli’ Brugsen i Rødvig er for fjerde gang på ét år blevet ramt af rotteplage og tvunget til at lukke midt i den travle julehandel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To dage før juleaften måtte Dagli’ Brugsen i Rødvig på Stevns lukke midt i den travle julehandel, fordi butikken for fjerde gang på et år var blevet ramt af rotteplage.

- Jeg fandt noget snuller på en af hylderne og opdagede, at der var bidt i en pakke knækbrød, så jeg kontaktede straks rottefirmaet, fortæller brugsuddeler Peter Thomsen.

quote Nu bliver det tunge skyts kørt frem. Det bliver Fort Knox, så rotten kun kan komme ind ad indgangen sammen med kunderne

Peter Thomsen, brugsuddeler

- Og så kører lavinen. Vi kender jo rutinen og lukker butikken. Vi drysser mel ud i butikken for at finde frem til rotten. Problemet er, at den kommer ind fra loftet, fortæller brugsuddeleren.

Rotten er fanget igen

Ifølge Peter Thomsen har der været et hul bagved en radiator, som man har forsøgt at stoppe med hønsenet og bygningsskum. Det har håndværkerne dog ikke kunne komme til at lave ordentligt sidste gange, forklarer brugsuddeleren. 

Derfor tog Dagli’ Brugsen i Rødvig drastiske midler i brug for at stoppe rotteplagen.

- Vi har pillet radiatoren ned, stoppet hullet med cement, og nu har vi fanget rotten på loftet, siger Peter Thomsen.

Sådan så det ud foran brugen i maj. Arkivfoto.
Sådan så det ud foran brugen i maj. Arkivfoto.

- Jeg ved ikke, hvorfor vi skal være så hårdt ramt, forsætter han, men nogen siger, at når først der har været en rotte, så kan de andre rotter lugte, at den her været der. Nu tør vi simpelthen ikke mere. Så vi graver kloakken op og sætter noget op, som spidder rotterne. Vi sætter også spærrer op i regnvandskloakken, selvom det ikke er noget, man plejer, ligesom vi sætter overvågning på loftet.

Coop betaler for sikkerhedstiltag

Det er Coop, som betaler for de mange tiltag, der skal forhindre en ny rotteplage. Og det glæder siger Peter Thomsen.

- Nu bliver det tunge skyts kørt frem. Det bliver Fort Knox, så rotten kun kan komme ind ad indgangen sammen med kunderne, siger han.

Det er endnu usikkert, hvor meget de nye sikkerhedstiltag kommer til at koste Coop. Peter Thomsen har heller ikke overblikket over, hvor store økonomiske konserver det får, at brugsen har været lukket i juledagene.  

- Jeg har været meget, meget ked af det, fordi vi måtte skuffe kunderne ved at være lukket. Det gør mig mest ondt. Omsætningen er selvfølgelig en vigtig del, men jeg har det skidt med, at vi skuffer en masse mennesker, som regner med os, siger Peter Thomsen.

- Nu bliver alle sejl sat ind på at gøre butikken ren og klar, så kan vi åbne igen i morgen. Vi er lettet over, at rotten blev fanget så hurtigt. Men nu skal vi lige være sikre på, at der kun var en enkel rotten, siger han.

Det betyder, hvis alt går som ventet for brugsuddeleren, at Dagli’ Brugsen i Rødvig igen kan åbne juleaftensdag.