Religiøs sekt meldt til politiet

Den Kristne Menighed - også kaldet Smiths Venner - er netop blevet anmeldt til Midt- og Vestsjællands Politi for manglende overholdelse af en plejeplan for deres cirka 100.000 kvadratmeter smukt beliggende område ved Stevns Klint.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Anmelderen er Stevns Kommune, der har mistet tålmodigheden med menigheden, skriver DAGBLADET Køge. Efter en del tovtrækkeri med menigheden med et krav om en fyldestgørende plan for landskabsplejen i 2010 senest 11. juni, skete der ikke noget. Kommunen sendte derfor 24. juni et påbud om at landskabsplejen skulle være gennemført senest 9. juli i henhold til de tidligere aftalte planer, der bl.a. foreskriver at en betydelig del af arealet skal slås og biomassen fjernes hver tredje uge.Det har Den Kristne Menighed ikke reageret på, og derfor har Stevns Kommunes natur- og miljøafdeling gjort alvor af truslerne om en politianmeldelse.

Der har tidligere været varsler om politianmeldelse mod menigheden for manglende overholdelse af lokalplanen, men det er første gang Stevns Kommune gør alvor truslerne.