Regionrådsformand om tog hver halve time: - Det er en forbedring af tilbuddet

Jens Stenbæk (V) forstår godt, at borgere i Hårlev er frustrerede over en ændring af deres togdrift. Men det er den bedste løsning, siger han.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Snart må de i gennemsnit 621 togpassagerer, der hver dag stiger på toget mod Køge i Hårlev finde sig i, at toget kun kører hver halve time.

Forretningsudvalget i Region Sjælland har nemlig besluttet, at toget fra Hårlev mod Køge fra 2020 skal køre halvt så mange gange – altså én gang hver halve time.

quote Det her er en forbedring af tilbuddet, at man uden omstigning kan tage direkte til Ølby Station og til Roskilde og stationerne i mellem

Jens Stenbæk (V), regionrådsformand

Det frustrer både borgere og pendlere i byen, og det har regionrådsformand Jens Stenbæk (V) stor forståelse for.

- Jeg forstår godt reaktionen, når man er vant til kvartersdrift og fremover skal vænne sig til halv-times-drift. Men det som regionsrådet og kommunerne i lang strækning har kigget på er, hvad der gavner det samlede område i forhold til at forbedre den kollektive trafik, siger han.

Og det er altså ifølge Region Sjælland et direkte tog mellem Faxe Ladeplads og Rødvig til Roskilde.

- Det her er en forbedring af tilbuddet, at man uden omstigning kan tage direkte til Ølby Station og til Roskilde og stationerne i mellem. Det er en forbedring af servicen, slutter Jens Stenbæk.