Psykolog: Syg pige er helt fejlplaceret

Kommune valgte at se bort fra speciallægeerklæring, der fastslog at pige ikke kunne klare en almindelig skolegang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Syvårige Carla Harling fra Strøby er af Stevns Kommune op til skolestart i august blevet placeret i en specialklasse for fagligt svage elever med henblik på at blive sluset ind i normalskolen på Store Heddinge Skole.

Men at forestille sig den »retarderede« syvårige pige i den sammenhæng er simpelthen absurd, siger psykolog Claes Tordsson, der har 30 års erfaring med speciale i børne-neuropsykologi, til DAGBLADET Køge.

- Der er begrundet mistanke om, at Carla lider af en kromosomsygdom. Hendes fysiske fremtræden har en slående lighed med Smith-Magenis-syndrom, lyder hans vurdering, som kommunen dog vælger at sidde overhørig.

Kommune: Vi overholder loven

Den syvårige pige skal starte i skolen, efter hun har gået i en specialenhed ved Strøby Børnehave, hvor hun på det nærmeste har været i 'én til én-kontakt' med en voksen dagen igennem.

Skole- og institutionschef i Stevns Kommune, Anton Svendsen, vil ikke udtale sig i den konkrete sag, men henviser til, at kommunen lever op til lovens krav.

- Det har vi Klagenævnet for specialundervisnings ord for i adskillige sager, og vi henholder os til de afgørelser, vi får, siger han til DAGBLADET Køge.