¨

Psykolog: Syg pige er helt fejlplaceret

Foto: TV ØST

Kommune valgte at se bort fra speciallægeerklæring, der fastslog at pige ikke kunne klare en almindelig skolegang.

Syvårige Carla Harling fra Strøby er af Stevns Kommune op til skolestart i august blevet placeret i en specialklasse for fagligt svage elever med henblik på at blive sluset ind i normalskolen på Store Heddinge Skole.

Men at forestille sig den »retarderede« syvårige pige i den sammenhæng er simpelthen absurd, siger psykolog Claes Tordsson, der har 30 års erfaring med speciale i børne-neuropsykologi, til DAGBLADET Køge.

- Der er begrundet mistanke om, at Carla lider af en kromosomsygdom. Hendes fysiske fremtræden har en slående lighed med Smith-Magenis-syndrom, lyder hans vurdering, som kommunen dog vælger at sidde overhørig.

Kommune: Vi overholder loven

Den syvårige pige skal starte i skolen, efter hun har gået i en specialenhed ved Strøby Børnehave, hvor hun på det nærmeste har været i 'én til én-kontakt' med en voksen dagen igennem.

Skole- og institutionschef i Stevns Kommune, Anton Svendsen, vil ikke udtale sig i den konkrete sag, men henviser til, at kommunen lever op til lovens krav.

- Det har vi Klagenævnet for specialundervisnings ord for i adskillige sager, og vi henholder os til de afgørelser, vi får, siger han til DAGBLADET Køge.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App