Politiet afholder øvelse - advarer om udrykningskørsel og skud

Midt- og Vestsjællands Politi afholder i dag og de næste to tirsdage politiøvelse i Strøby Ladeplads området ved Stevns.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt- og Vestsjællands Politi afholder tirsdag aften fra klokken 17.00 politiøvelse i Strøby Ladeplads-området ved Stevns.

Formålet er at træne både taktik og teknik krydret med mørket som modstander. Politiøvelsen kan bruges til for eksempel at træne anholdelse af farlige personer, som enten kan være i køretøj, til fods eller i bygninger.

Læs også
Brand i etageejendom sendte 30 beboere ud på gaden
Læs også
Brand i etageejendom sendte 30 beboere ud på gaden

Politiøvelsen kommer til at foregå i den østlige ende af Strøby Ladeplads området.

- Der er grønne områder, havn og skov i det område, så vi kan prøve på så virkelighedsnært øvelsesterræn at lave vores øvelser i, forklarer kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Under øvelsen vil borgere i området formentlig kunne høre både udrykningskøretøjer og skud. Politiet forventer dog, at øvelsen slutter omkring klokken 22.00, så borgernes nattesøvn ikke bliver forstyrret.

Læs også
Mystisk brand i virksomhed
Læs også
Mystisk brand i virksomhed

Midt- og Vestsjællands Politi understreger, at det ikke er utrygt at være i området under øvelsen.

- Når politiet vælger et område, hvor der 365 dage om året ikke sker noget, og det pludselig vælter rundt med politifolk og blå blink, kan jeg godt forstå folk tænker, hvad der dog sker her. Så det er formålet med, at vi oplyser det, siger kommunikationsmedarbejderen.

Politiet vil de næste to tirsdage afholde øvelse i området i samme tidsrum.