Politi kalder dødsbrand i campingvogn en tragisk hændelse

Intet tyder på, at der ligger noget kriminelt bag to personers død i en voldsom brand i en campingvogn på Stevns Camping ved Strøby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alt tyder på, at der ligger en tragisk hændelse og ikke en forbrydelse bag den voldsomme brand i en campingvogn i Strøby på Stevns, hvor to omkom.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Meldingen om branden i campingvognen indløb klokken 00.05 natten til lørdag, og selvom brandvæsenet var hurtigt på stedet, så brændte campingvognen helt ned ved branden. Efterfølgende blev to omkomne fundet i vognen.

Politiet har både natten til lørdag og lørdag morgen haft teknikere og efterforskere på stedet, og selvom undersøgelserne endnu ikke er færdige, så er der ikke fundet tegn på kriminalitet.

- Alt tyder på, at der er tale om en tragisk hændelse, hvor en brand i campingvognen har udviklet sig meget kraftigt, og har kostet to personer livet, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Politiets brandteknikere gennemførte lørdag morgen endnu en undersøgelse af den udbrændte campingvogn.
Politiets brandteknikere gennemførte lørdag morgen endnu en undersøgelse af den udbrændte campingvogn.

Ægtepar var kendt på campingpladsen

Det er en mand og en kvinde, der er døde i branden. De to er endnu ikke endeligt identificeret, men politiet formoder med meget stor sikkerhed, at der er tale om de ægtepar, der ejer campingvognen.

TV ØST har lørdag talt med en række gæster på campingpladsen, hvor ægteparret var kendte ansigter med en baggrund som fastliggere igennem flere år.

Der er tale om et ægtepar på omkring 60 år, der bor i Storkøbenhavn. Deres pårørende er blevet underrettet.

- Det er meget sjældent, at vi ser alvorlige ulykker i forbindelse med brande i campingvogne eller telte. Derfor har vi også undret os over, hvorfor de ikke selv kom ud. Forklaringen kan være, at branden har ulmet et stykke tid, før den brød ud, og at ægteparret allerede tidligt i branden afgik ved døden, siger Martin Bjerregaard. Politiet har bedt om at få de to obduceret, for at fastslå dødsårsagen.

Meget voldsom brand

Det var naboerne på campingpladsen, der ringede 1-1-2, og de forsøgte også forgæves at slukke branden med en skumslukker. De er lørdag stadig meget påvirkede af episoden.

Klik for at se kortet i højere opløsning.
Klik for at se kortet i højere opløsning.

Indsatslederen fra Østsjællands Beredskab, Martin Rohde-Wünsche, fortæller til TV ØST, at der var tale om en meget voldsom brand.

- Da vi ankom, var campingvognen allerede overtændt. Hovedopgaven var derfor at sikre, at branden ikke spredte sig yderligere, fortæller han. 

Campingvognen udbrændte fuldstændigt ved hændelsen, ligesom forteltet, et lille nabotelt og parrets bil, der var parkeret ved siden af campingvognen, udbrændte.

Under redningsarbejdet blev to gasflasker bragt i sikkerhed og kølet ned med vand. Det foregik rutinemæssigt, og det lykkedes at undgå udslip i den forbindelse.

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere