Pludselig var Mogens' køer på forsiden af New York Times

Avisen The New York Times er det seneste i rækken af medier, der har besøgt Mogens Haugaard Nielsens køer, der har hørt på klassisk musik fra skoleelever.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

StevnsBladet, Sjællandske, TV2 ØST, P1, Politiken.

Et eksperiment på Stevns, hvor musikere spiller klassiske koncerter for køer, har tiltrukket sig stor opmærksomhed i den danske medieverden.

Men nu har Mogens og køerne også nået internationale medier, efter at avisen The New York Times har skrevet om historien.

Musikerne kommer fra skolen Scandinavian Cello School, der ligger i landsbyen Lund og som hvert år tager imod nogle af verdens største talenter indenfor klassisk musik. Elever er på skolen i en kortere periode, før de tager hjem igen.

Øvningen foregår blandt andet hos landmand Mogens Haugaard Nielsen. Han har svært ved at forstå, at koncerterne har fundet vej til The New York Times, der regnes for verdens største avis.

- Jeg synes, det er fuldstændig fantastisk, og jeg ved næsten ikke, hvordan jeg skal sætte ord på det eller forholde mig til det, siger han til TV2 ØST. 

- Det var en meget fin og god oplevelse at få besøg af udsendte fra avisen. De var meget glade og imødekommende, og vi havde en rigtig hyggelig dag sammen.

Avisen The New York Times har besøgt en kostald på Stevns, hvor klassiske musikelever har øvet sig foran køer.
Avisen The New York Times har besøgt en kostald på Stevns, hvor klassiske musikelever har øvet sig foran køer.

Sammen med sin kone sidder han og venter på at blive ringet op af en journalist fra Canada, da TV2 ØST ringer ham op. Den svenske avis Dagbladet har også udtrykt interesse for at lave en reportage fra hans gård, og fornylig besøgte kulturminister Joy Mogensen (S) gården ved en livekoncert.

Læs også
Kulturminister gæster ko-koncert på Stevns
Læs også
Kulturminister gæster ko-koncert på Stevns

- Vi er nærmest lagt ned af det her. Det har været hårdt, men også en stor oplevelse for os.

Køerne skal nu på græs

Manden bag Scandinavian Cello School og tanken med at spille klassisk musik for køer er britiske Jacob Shaw, der er et af de største navne i cello-verden. Mogens Haugaard Nielsen gætter på, han er grunden til, at The New York Times har besøgt hans gård.

- Det er Jacobs (Shaw, red.) idé, at kontinuerligt cellomusik i lang tid får dyrene til at slappe af. Og der har også været en fantastisk stemning og atmosfæren i stalden, når musikken har været spillet. Min kone og jeg har nydt det, og vi tror faktisk på, at vi kan overbringe den dejlige følelse, vi har af det, til dyrene. De virker i hvert fald meget afslappede, og afslappede dyr er dyrevelfærd og kødkvalitet, siger Mogens Haugaard Nielsen.

Der er aktuelt ikke planlagt flere øve-sessioner med Scandinavian Cello School, og Mogens Haugaard Nielsen sender snart sine køer på græs, hvor, som han siger, musikken vil være fuglefløjt.

- Når de så skal ind i stalden igen, sætter vi klassisk musik på højtalerne derude, og så tror jeg, at Jacob har planer om igen at sende nogle elever ud at øve blandt køerne.  


Nyhedsoverblik