Pendlere skal kunne komme hurtigere til København

Stevnsboere skal kunne komme hurtigere på motorvejen og til København. Politikere i Stevns og Køge Kommuner vil have bygget en ny vej til formålet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stevnsboer, der arbejder i København og omegn, sidder lang tid bag rattet - i hvert fald hvis de kører til og fra arbejde i myldretiden.
Én ting er den tætpakkede Køge Bugt Motorvej, men ofte er det også vejene i og omkring Køge, der giver problemer.

- Fra Strøby Egede og ind til Køge kan der være en lang kø om morgenen, og der kan det tage en halv time- 3 kvarter at komme til motorvejen i Køge. Det er besværligt, siger Preben Olsen, som bor i St. Heddinge og pendler til København hver dag.

Endelig enige om vej

Men nu vil kommunalpolitikere have Folketinget til at bevilge en statsvej, der kan fragte pendlerne hurtigere ud på motorvejen.

- Det er nu lykkedes os efter 20 års sej kamp at blive enige med politikerne i Køge om, hvor vi skal lægge vejen, der skaffer adgang fra Stevns til motorvejsnettet. Og det, der så også er et plus, det er, at der også skal bygges en strækning fra Sydmotorvejen og over til Vestmotorvejen, siger Steen S. Hansen (Soc.Dem.), som er 1. Viceborgmester i Stevns Kommune.

Ny vej på tværs af Stevns

Den nye vej skal gå fra Klippinge og omkring Hårlev og så op og ramme Sydmotorvejen syd for Herfølge.

Havde det ikke været mere rigtigt at lægge en vej mere nordligt på Stevns, så flere kunne bruge den?

- Jo, men så er vi så oppe ved Strøby Egede, og der har vi Tryggevælde Ådal, og den er beskyttet via nogle Natur 2000-certifikater og andre ting. Vi har store problemer med at få lavet en overførsel oppe ved Strøby Egede, så vi bliver nødt til at kigge på, hvor der så er mulighed for overførsler, siger Steen S. Hansen til TV2 ØST.

Tung trafik forsvinder fra Strøby

Uanset den lidt sydlige placering på Stevns er flere stevnsboere glade for planerne om en ny vej.

- Det vil være godt for den industri, vi har i området. Så er man fri for at få de tunge køretøjer ind gennem Strøby, op ad Strandvejen og ind gennem Køge by for at komme ud på motorvejen, det vil helt klart være en fordel, siger Jørgen Villadsen fra Strøby.

- Der er simpelthen kaotisk trafik her i Strøby Egede, den vej skulle have været lavet for mange år siden, mener Bente Walter fra Strøby Egede.

Ifølge beregninger fra Køge og Stevns Kommuner vil den nye vej kunne spare pendlere 10 minutter hver vej hver dag.

Gode argumenter for ny vej

Forslaget skal nu gennemarbejdes, og så bliver det formentlig først til næste år fremlagt for Folketingets Transportudvalg engang til næste år.

Steen S. Hansen, I har snakket om det her i mange år, kan borgerne regne med, at den her løsning bliver til noget?

- Jamen, vi har jo aldrig nogensinde været i stand til at komme videre end til vores interne snakke, så det her er faktisk den første løsning, der bliver prøvet og kommer frem, og jeg tror på, at der er så mange gode ting i det her og så mange gode argumenter for den her løsning, så det skal nok lykkes, siger viceborgmesteren.

[video:videonode:204664]