Oles telt skåret op under serieindbrud - hunden hørte ingenting

Politiet søger vidner til hærværk og indbrud på campingpladser i Faxe og på Stevns.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et hav af anmeldelser er landet i politiets indbakke, efter at campister fra forskellige campingpladser er vågnet op til opskårne telte og mistede ejendele.

quote Det er en mærkelig fornemmelse at vide, at når man sover, og der er 5 centimeter tykke vægge, så står der nogen på den anden side og stjæler

Ole Kofoed, campist

Politiet har modtaget 16 anmeldelser om indbrud oghærværk på Vemmetofte Camping på Ny Strandskov ved Faxe. Derudover er et lignende serietyveri også foregået på Feddet Camping. Alle tyverierne er foregået natten til fredag.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Også campister på Stevns Camping har oplevet at få ubudne gæster i nattetimerne. Herfra blev politiet informeret om syv tilfælde af tyveri fra telte og biler på campingpladsen. Indbruddene foregik natten til mandag.

Artiklen fortsætter under billedet ... 

Denne kniv har formentlig været brugt til at skære fortelte op på Stevns Camping
Denne kniv har formentlig været brugt til at skære fortelte op på Stevns Camping Foto: Jesper Truelsen - TV ØST

Politiet udelukker ikke, at der kan være tale om flere tyveriforsøg på campingpladserne.

- Vi kan ikke udelukke, at der er foregået flere tyverier eller tyveriforsøg, hvor folk undlader at anmelde det til politiet, fordi der måske ikke er stjålet noget eller fordi de har en selvrisiko der er så høj, at de alligevel ikke vil få dækket noget, siger Martin Bjerregaard, pressemedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Skærer teltet op og strækker armen ind

En af de uheldige campister på Stevns Camping er Ole Kofoed. Helt lydløst blev forteltet til hans campingvogn skåret op, imens han og konen lå og sov i campingvognen.

Der er nu fire huller i parrets telt og en forsvundet radio. Hverken Ole, hans kone eller hunden hørte en lyd i løbet af natten, og det er bestemt ikke rart at vide, at det er foregået i nattens mulm og mørke, fortæller campisten.

- Det er meget, meget kedeligt. Det er en mærkelig fornemmelse at vide, at når man sover, og der er 5 centimeter tykke vægge, så står der nogen på den anden side og stjæler. Det har man det ikke godt med, fortæller Ole Kofoed til TV ØST.

Et andet tyveri-offer fra Stevns Camping er Tim Jørgensen. Samme nat var tyvene forbi hans fortelt, som nu er plastret til med gaffa-tape efter skaderne. Også Tim Jørgensen er hundeejer, men hans firbenede ven opsnappede heller ikke ugerningerne, ligesom han selv sov i gennem tyveriet. 

Artiklen fortsætter under billedet ... 

Tim Jørgensen har tapet forteltet til med gaffa-tape, efter at camping-tyve har været forbi.
Tim Jørgensen har tapet forteltet til med gaffa-tape, efter at camping-tyve har været forbi. Foto: Jesper Truelsen - TV ØST

- Jeg lå og sov inde i campingvognen sammen med min hund, og da jeg rullede op om morgenen og drak min morgenkaffe, så kunne jeg se, at der var noget galt med mit fortelt, fortæller han til TV ØST.

- Selvfølgelig er jeg skidt tilpas. Nu vil jeg da sørge for at der er åbent ud til forteltet i døgnets 24 timer, når jeg er her, så jeg kan høre, når der kommer lyde. Det koster så bare ekstra i varme i vinterhalvåret, men det er der ikke noget at gøre ved, siger Tim Jørgensen.

Der er blevet set en grøn bil – formentlig en Ford Focus med udenlandsk nummerplade – på pladsen i løbet af natten til mandag. Politiet hører gerne fra vidner, der har set noget mistænkeligt på pladsen.

Har du oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på telefon 114.