Nyt parti lander på sjælland

Det Demokratiske Parti, som er oprettet af den tidligere kristendemokrat Per Ørum Jørgensen, slår sig mandag aften ned på Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det Demokratiske Parti er nu klar til at etablere en regional afdeling i Region Sjælland. Partiet afholder mandag aften stiftende generalforsamling i St. Heddinge.

Det er Per Ørum Jørgensen, der er manden bag det nye parti, og det er langt fra første gang, at han giver sig i kast med en anden partifarve. Han var konservativ, da han blev valgt ind i Folketinget i 2005, men blev siden kristendemokrat.

Skal godkende kandidater

Det stoppede han med i efteråret sidste år, og nu er han altså klar med sit nye parti, som mandag får sig en Sjællandsafdeling.

- Jeg glæder mig meget, til at vi kan komme i gang med det lokale politiske arbejde i Region Sjælland. Regionsbestyrelsen får blandt andet til opgave at godkende kandidater til kommunalvalget i november samt at koordinere indsatsen med vælgererklæringer, hvervning af medlemmer og medlemspleje i partiet, siger Per Ørum Jørgensen, formand for partiet i en pressemeddelelse. 

Skipper klar til demokraterne

I St. Heddinge, hvor mødet bliver holdt, er der allerede en kandidat klar til Det Demokratiske Parti.

Han hedder Michael Skipper og er tidligere konservativ by- og regionsrådskandidat på Stevns.