¨

Nyt forslag til Stevns-vejføring

Foto: TV ØST

Forslag til ny vej fra Stevns og Køge Kommuner får nu konkurrence fra alternativt forslag fra Vallø Stift.

 

Vallø Stift tror ikke på Stevns og Køge kommuners fælles forslag til vejføring for Stevns-trafikken. I stedet præsenterer stiftet nu sit eget forslag, som vil blive fremlagt for Folketingets trafikudvalg. Det skriver DAGBLADET Køge.

 

- De to kommuners forslag løser ikke hovedproblemet med den voldsomme Stevns-trafik nordpå. Hvis vi vil have Folketinget til at bevilge flere hundrede millioner til vejprojektet, skal vi også kunne dokumentere, at det virkelig flytter mange biler. Da løsningen samtidig indebærer, at der skal anlægges mange kilometer ny vej, bliver det en meget dyr løsning at finansiere, siger stiftsforvalter Søren Boas.

 

Stiftet er uden sammenligning den største jordbesidder på den strækning, som de to kommuner vil anlægge en ny vej på. Derfor er det nærliggende at tro, at Folketingets trafikudvalg vil lytte med interesse til det alternative forslag, som Vallø nu lægger frem.

 

Det indebærer en sydligere linjeføring end de to kommuners forslag - fra Hårlev Nord til Slimmingevejens udmunding.

 

- Herefter kan bilerne komme på Sydmotorvejen få hundrede meter mod vest. Skal man videre til Vestmotorvejen, kan man køre ad den eksisterende vej frem til Gørslev, hvor vi foreslår en ny, direkte vej op til Ringstedvej og vejen mod Borup, siger Søren Boas til Dagbladet Køge.

 

Vallø Stift foreslår desuden en stikvej fra Vordingborgvej nord for Herfølge ud til en ny afkørsel på Sydmotorvejen for at aflaste trafikken ind gennem Køge by.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App