Ny i nyttejob: Ydmygende at samle hundelorte op

Når den nye kontanthjælpsreform træder i kraft 1. januar skal kontanthjælpsmodtagerne i nyttejob, hvor de blandt andet skal samle hundelorte op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fra 1. januar skal kontanthjælpsmodtagere arbejde for pengene. De skal ud i såkaldte nyttejob, men jobbeskrivelserne vækker ikke just begejstring hos Freja Christensen fra Stevns, skriver Jyllands-Posten.

Hun har været på kontanthjælp i 1 måned, fordi hun sprang fra en uddannelse på CBS i København. Nu kan hun så komme til at samle hundelorte op. Det er kommunerne, der bestemmer, hvad nyttejobbene skal indeholde, og i Stevns Kommune er en af opgaverne altså at samle hundens efterladenskaber op.

- Jeg kan godt følge tanken om, at man skal gøre noget for de penge, man får. Men det er ydmygende at skulle gå og samle hundelorte. Så kan folk pege endnu mere fingre ad én, end de gør i forvejen, siger Freja Christensen til Jyllands-Posten.

Ikke for attraktive

Formålet med den nye kontanthjælpsreform og nyttejobbene er at gøre det attraktivt for kontanthjælpsmodtagerne at få et job frem for at modtage penge fra det offentlige. Den primære opgave i Stevns Kommune bliver at samle hundelorte op, men modtagerne kan også komme til at rense grøfter og fjerne tang fra strandene. Tanken er, at jobbene skal have en samfundsnyttig effekt, og så skal de ikke være for attraktive for de unge.

Regeringen forventer, at der på landsplan skal bruges 5000 fuldtidsnyttejob årligt.'


Nyhedsoverblik