Nødblus på havet: Borgere og politi troede øvelse var alvor

Fredag aften ringede flere borgere på Stevns og ved Faxe til politiet, fordi de så nødblus ude over Østersøen. Det viste sig dog blot at være en øvelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Både Midt- og Vestsjællands Politi og Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi fik fredag aften opkald fra borgere, der troede nogle havde problemer ude på Østersøen.

- Klokken 20.56 får vi en anmeldelse fra en borger ved Faxe Ladeplads, der mener, at vedkommende har set tre nødblus ude over havet, siger Anders Mikkelsen, vagtchef hos Sydsjælllands- og Lolland-Falsters Politi.

quote Vi startede op med blink og det hele på bilerne og kørte afsted

Lars Galasz, Vagtchef, Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet kørte afsted med udrykning

Hos Midt- og Vestsjællands Politi fik vagtcentralen også en melding fra Forsvaret, der lød alvorlig:

- Første melding fra JRCC (Joint Rescue Coordination Centre, red.) lød på, at der var tale om en drukneulykke, så det anså vi som en skarp situation, siger vagtchef Lars Galasz og fortsætter:

- Vi startede op med blink og det hele på bilerne og kørte afsted, men få minutter efter fik vi en ny melding fra JRCC om, at det blot var en øvelse, man var i gang med.

Flere borgere i både Faxe og Stevns kommuner ringede til politiet og til alarmcentralen, fordi de så lys ude over vandet. En bruger har også kontaktet TV ØST om det.

Hos Forsvaret ved presserådgiver, Søren Bjørndal ikke, hvilken type øvelse, der var tale om.

- Vi plejer at få sådan noget at vide i presseafdelingen, så vi netop kan håndtere, hvis folk har undret sig, men vi har ikke fået noget at vide denne gang, fortælle rhan.

Først mandag kan han få at vide, hvem der afholdt øvelsen i Østersøen ud for Faxe Ladeplads og det sydlige Stevns.