Navngivning af ny hal splitter borgerne

Borger i Rødvig er stærkt utilfredse med, at byens nye hal skal hedde Sydstevnshallen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgerne i Rødvig glæder sig til at byens helt nye hal slår dørene op.

Men der er kommet skår i glæden, for der er stor uenig om, hvilket navn den nye hal skal have.

Politikerne har allerede besluttet, at den skal hedde Sydstevnshallen, men det vækker utilfredshed hos en gruppe borgere, der mener, at hallen skal hedde Rødvig-hallen.

- Jeg vil gerne have, at hallen skal signalere, hvor den ligger henne – nemlig i Rødvig, siger Helge Olsen, der er færgemand i Rødvig.

Manglende demokrati

Han rejser en kritik af Natur- fritids- og kulturudvalget i Stevns Kommune, som er dem, der endeligt har besluttet navnet.

- Det er den demokratiske proces, der er blevet væk, og det er ikke kønt, siger han.

Men hvis man spørger den arbejdsgruppe, der har været med til at planlægge hallen, så er det det helt rigtige navn, hallen har fået.  

- Vi har jo en hal i Store Heddinge, der hedder Stevns Hallen. Og ifølge kompasrute ligger den her syd for, og det er én af årsagerne til, at den skal hedde Sydstevnshallen, siger Freddie Larsen, der er formand i Rødvig Borgerforening. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Freddie Larsen er en del af arbejdsgruppen, der selv har foreslået navnet Sydstevnshallen.
Freddie Larsen er en del af arbejdsgruppen, der selv har foreslået navnet Sydstevnshallen. Foto: TV ØST

Stevns borgmester Anette Mortensen (V) bakker op om arbejdsgruppens beslutning.

- Det er arbejdsgruppen, der har en store ære af, at hallen er kommet. De har været en bærende del i hele processen. De har også været i dialog med det politiske lag gennem længere tid, og der har man vurderet, at Sydstevnshallen er det rette navn, siger hun.

Nyt navn mejslet i sten

Det nye navn ”Sydstevnshallen” er allerede blevet mejslet ind i en sten foran hallen, ligesom der også er blevet lavet vin, hvor navnet fremgår på etiketten.

Så trods protester, tyder alt på, at den nye hal kommer til at hedde Sydstevnshallen. For arbejdsgruppen er det vigtigste, at hallen kommer i brug.

- Jeg er ikke spor imod det ene eller det andet. Da vi foreslog Sydstevnshallen, gjorde vi det ud fra, at det handlede området og foreningerne på Sydstevns. Det handler ikke kun om Rødvig, siger Freddie Petersen, der er medlem af arbejdsgruppen.

Lige nu er det planen, at hallen åbner den 24. August med et stort åbningsarrangement.