Møller puster liv i Rødvig

Siemens bruger Rødvig havn som udskibningssted for personale til møllebyggeri i Østersøen. Det giver arbejde og omsætning i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kunne ikke komme mere belejligt:

- Vi er rigtig, rigtig glade. Det har betydet en ekstra omsætning på 250.000 kroner ind til videre.

Jonas Skaaning havde ellers indstillet sig på lavsæcon. Men nye gæster giver ekstra arbejde på Rødvig Kro- og Badehotel.

- I gennemsnit overnatter de vel 10-15 gange om ugen, siger hotelejeren.

Det er personale og teknikere fra Siemens, han taler om. De arbejder i øjeblikket med at sætte 80 store møller op for et tysk energiselskab i den tyske del af området, Krigers Flak. Et område i Østersøen 30 sømil fra Rødvig på Stevns. Arbejderne bor på et hotelskib 7-14 dage af gangen, men når de skal frem og tilbage, foregår det via Rødvig, og det kan de mærke i den lille by.

- Jamen det er jo alle, der får glæde af det. Hotellerne, spisestederne, de lokale håndværkere og købmanden, ja og så selvfølgelig os selv, siger Havnefoged Jens Sørensen, der har lejet 100 meter havn ud til Siemens.

Konstant arbejder 100 Siemens-medarbejdere med at sætte de store møller op, der skal levere strøm til 340.000 husstande i Tyskland. De forventer at arbejdet er færdigt til foråret. Ind til da giver det altså omsætning i Rødvig på Stevns.