Mobilbranche vil i dialog om mobilhuller

Mobilbranchen vil tale med Stevns Kommune omkring mobildækningen i Bøgeskoven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er ikke noget enkelt svar på, hvorfor der er dårlig mobildækning i Bøgeskoven på Stevns.

Det siger teleselskabernes branchesamarbejde, Teleindustrien, til TV ØST, efter vi fredag kunne fortælle om en dramatisk redningsaktion overfor en mand med hjertestop, hvor arbejdet blev gevaldigt hindret af manglen på mobildækning i skoven.

- Vi er kede af, at nogen mener, at det er mobilbranchens skyld, hvis der ikke er dækning på bestemte steder. Vi vil jo gerne sikre dækning over hele landet – og der er næsten altid gode grunde til, hvorfor der er huller i dækningen, siger direktør Jakob Willer fra Teleindustrien, teleselskabernes branchesamarbejde til TV ØST.

Han oplyser, at Stevns er et af de områder i Danmark, hvor det på grund af landskabet og de mange skove er svært at skaffe en god mobildækning – også på grund af en række fredninger i området.

Han siger samtidig, at han meget gerne vil mødes med Stevns Kommune for at drøfte sagen.

- Vi vil meget gerne indgå i en dialog med kommunen om, hvordan vi sammen kan finde ud af at gøre det bedre. Det kan dels handle om at få fjernet barrierer for master, og dels om at skaffe en bedre økonomi i at sikre dækning, siger direktør Jakob Willer fra Teleindustrien, teleselskabernes branchesamarbejde.