Misrøgtet hund på Stevns: Nu er ejeren sigtet

En håndværker fandt en udsultet hund i et forladt hus på Stevns. Nu er hunden blevet aflivet, og ejeren er fundet og sigtet i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Der sad en sort hund og kiggede på mig. Den var så tynd, at det så ud, som om den havde huller på kroppen. Jeg kunne ikke magte det.

Sådan lød fra fra håndværkeren Allan, efter han fandt den efterladte hund, King, i et ubeboet hus på Stevns. 

- Jeg har selv hund og fatter ikke, at man kan efterlade et dyr på den måde, sagde han til Ekstra Bladet.

Nu kan Ekstra Bladet fortælle, at King er blevet aflivet. Hunden led, udover at være udsultet, af grå stær, dårlig hørelse og mange gigt-smerter.

quote Et enigt dyrelægehold besluttede, at det var mest humant ikke at prøve at gennemføre en længere behandling

Claus Nielsen fra Dyrenes Beskyttelse

- Et enigt dyrelægehold besluttede, at det var mest humant ikke at prøve at gennemføre en længere behandling. Der var ikke særlig god udsigt til, at den ville klare sig. Derfor er den blevet aflivet, siger Claus Nielsen fra Dyrenes Beskyttelse til avisen.

- Det positive er, at denfik venlighed og kærlighed og havde gode mennesker omkring sig til sidst i stedet for, at den bare var overladt til sig selv i det hus. 

Det var køberen af huset, som ringede til politi og Dyrenes Beskyttelse. Senere viste det sig, at hunden var registreret som King, er 14 år og en labrador-blanding. 

Avisen skriver, at politiet har efterforsket sagen, og de har nu fundet frem til at manden, som var hundens ejer. Han er erkendt, at King var hans og han er nu blevet sigtet for uforsvarlig behandling af hunden.