Mindre prisstigninger til Stevns end først besluttet

Pendlerne fra Stevns får de største prisstigninger, når billetpriserne harmoniseres på Sjælland. Men nu bliver prisstigningen mindre end ventet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pendlerne mellem Stevns og København kan åbne lettet op. Sådan da.  

De ventede prisstigninger på billetterne i den kollektive transport bliver nemlig mindre end ventet for pendlerne fra Stevns.

I forbindelse med planen om at harmonisere billetpriserne på Sjælland blev det besluttet, at pendlerne fra Stevns skulle have de største prisstigninger, når den såkaldte harmonisering træder i kraft den 15. januar 2017.

quote Vi ved at Stevns rammes hårdest og har været optaget af at finde en løsning for særligt de pendlere, der rejser langt mellem St. Heddinge og København i hverdagen

Eskil Thuesen, centerchef i Movia

Men nu har Movia sammen med DSB og Metroselskabet fundet en løsning, der mindsker prisstigningen med en tredjedel. Det oplyser Movia i en pressemeddelelse.

Kommunen frygter prisstinger 

Med reformen er det sikret, at 96 procent af alle rejser maksimalt oplever fem procent prisstigning eller faldende priser.

Men for 4 procent af rejserne byder reformen på prisstigninger. Og pendlerne på de lange strækninger fra Stevns ind mod København rammes allermest. Det skyldes, at alle-zoners princippet afskaffes fra 15. januar.

Stevns borgmester, Mogens Haugaard (V), samt resten af kommunalbestyrelse har over for Movia udtrykt stor bekymring for de høje prisstigninger. Særligt for pendlerne.

Sparer 250 kroner om måneden

Derfor har trafikselskabet undersøgt, om der kunne findes en løsning.

- Vi ved at Stevns rammes hårdest og har været optaget af at finde en løsning for særligt de pendlere, der rejser langt mellem St. Heddinge og København i hverdagen. I samråd med Trafik- og Byggestyrelsen, DSB og Metroselskabet gøres områdets centrale pendlingszone, zone 57, derfor gratis. Det reducerer prisstigningen med 1/3 svarende til cirka 250 kroner pr. måned i forhold til det oprindelige udgangspunkt, udtaler centerchef i Movia Eskil Thuesen.

Se priseksempler her.