Mikkel fik afslag fra nærmeste gymnasium: Jeg havde ikke set det komme

Mikkel Kristensen er en ud af 39 elever fra Stevns og Faxe, der er blevet afvist fra det nærmeste gymnasium i Køge. De bor for langt væk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

15-årige Mikkel Kristensen går i 9. klasse på Stevns Friskole, og han har længe vidst, hvad fremtiden skulle byde på.

Han har søgt ind på gymnasiet i Køge, hvilket er det mest naturlige og tætteste valg, når man bor, hvor han gør.

Men nu er han blevet afvist. Der er nemlig andre, der bor tættere på skolen, og de har fortrinsret.

quote  Jeg havde ikke helt set det komme, må jeg indrømme, så jeg ved ikke helt, hvad jeg skal forestille mig nu

 Mikkel Kristensen, Stevns 

- Jeg havde forestillet mig at komme på Køge Gymnasium, og derfor var det også det eneste sted, jeg havde været til åbent hus. Jeg havde ikke helt set det komme, må jeg indrømme, så jeg ved ikke helt, hvad jeg skal forestille mig nu, siger Mikkel Kristensen til TV ØST.

Må finde et andet gymnasium

Mikkel Kristensen er blevet afvist fra Køge Gymnasium på grund af det såkaldte afstandskriterie, som bruges når de kommende gymnasielever fordeles.  

Det har den konsekvens, at eleverne fra nabokommunerne til Køge Gymnasium, der selv har gymnasier i deres egen kommune, har fortrinsret i forhold til elever fra Stevns og Faxe, der ikke selv har et gymnasium i nærheden. 

quote Jeg håber selvfølgelig på, at det bliver løst, og jeg kan komme ind på Køge

 Mikkel Kristensen, Stevns 

- Jeg håber selvfølgelig på, at det bliver løst, og jeg kan komme ind på Køge – ellers må jeg til Solrød, men så skal jeg selvfølgelig længere væk, siger Mikkel Kristensen.

Skal ud på noget af en omvej

Normalt får elever fra det Stevns og Faxe en plads på Køge Gymnasium, men i år har flere elever end sædvanligt søgt ind på gymnasiet.

Det er blandt andet elever fra nabokommunerne Ishøj, Greve og Solrød, der tager pladserne fra Faxe og Stevns elever, selvom de dér har flere gymnasier at vælge i mellem.

Afslaget betyder, at de kommende elever fra Køge og Stevns er nødsaget til at tage den offentlige trafik til netop Køge, for så at pendle videre til de øvrige nærmeste gymnasier i Haslev eller Næstved.