Messi, Ronaldo og Eriksen skal spille på VM-græs fra Stevns

Når verdens bedste fodboldnationer tørner sammen ved VM i Rusland, bliver der spillet på græs fra Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan godt være, at Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Christian Eriksen ikke lægger mærke til det.

Men det gør man hos den globale frøvirksomhed DLF.

For når verdensmesterskaberne i fodbold i Rusland bliver fløjtet i gang torsdag, så spilles der på frøgræs fra blandt andet Stevns, oplyser DLF.

quote Vi er overbeviste om, at vores græs når hele vejen til finalen

Søren Halbye, salgs- og marketingdirektør i DLF

- Vi er glade og stolte over, at vores plænegræs har kvalificeret sig til verdensmesterskabet for tredje gang i træk, og at vi har en stærk position til denne turnering, siger DLFs salgs- og marketingdirektør, Søren Halbye.

- Selvom de russiske stadioner er spredt rundt i mange klimazoner, har vi fundet de bedste græsløsninger, og vi er overbeviste om, at vores græs når hele vejen til finalen, tilføjer han. 

Står for 70 procent af Ruslands import af græsfrø

Op til slutrunden har frøvirksomheden leveret græsfrø til otte af de 12 kampstadioner. I løbet af foråret er banerne blevet oversået med nye græsfrø for at gøre græstæppet slidstærkt og tæt.

Det russiske klima byder ifølge DLF på kolde vintre og varme somre og et væld af variationer alt efter, om man er ved kysten eller inde i landet.

Derfor skal der tages højde for de lokale forhold, når man skal vælge sit den optimale græsløsning. For det der virker på ét stadion, virker måske ikke så godt på en anden lokalitet.

DLF står for omkring 70 procent af Ruslands import af græsfrø.