¨

Medlemmer forlader Venstre på Stevns

Foto: TV ØST

Næsten hvert tredje medlem har de seneste par år forladt Venstre på Stevns. årsagen til afmatningen kan være et opgør i partiet for tre år siden.

Venstre i Stevns har på to år mistet 28 procent af sine medlemmer - en tilbagegang i medlemstal fra 395 ved udgangen af 2012 til 284 ved det seneste årsskifte. 
 
Det skriver DAGBLADET Køge. 
 
Det fremgik af formanden, Hans Peter Michaelsens organisatoriske beretning på partiets generalforsamling. Blot 36 medlemmer var mødt op - det laveste antal i en årrække.
 
Formanden beklagede frafaldet og erkendte, at bestyrelsen ikke har gjort nok for at fastholde medlemmerne. Derfor satte han som mål at vende udviklingen og komme op over 300 inden årets udgang.
 
- Jeg har set i et tv-program, at i 1960 var hver ottende voksne dansker medlem af et politisk parti. I dag er det hver fyrretyvende, sagde han ifølge avisen.
 
Forklaringen på medlemstabet skal dog givetvis findes lokalt. For tre år siden dystede fire lokalpolitikere om at blive borgmesterkandidat efter Poul Arne Nielsen. Opstillingsmødet blev et tilløbsstykke med over 400 deltagere - heriblandt en lang række nyindmeldte medlemmer. En stor del af disse har siden forladt Venstre igen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App