To måneder efter åbning af skulpturpark: kunstværker smuldrer i vintervejret

To måneder efter åbningen er tre af kalkskulpturerne i Store Heddinge skulpturpark ved at smuldre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I september lavede 10 kunstnere 10 forskellige kunstværker ud af kalksten, som på hver sin måde fortolkede Stevns Klint og klintens historie.  

I første omgang fik de 10 værker premiere for offentligheden ved Stevns Fyrcenter, men senere blev de flyttet til Store Heddinge, hvor de blev sat op permanent i form af en skulpturpark.

Vinterens nattefrost har imidlertid slået skår i glæden over parken, der åbnede i november. Frosten har allerede sat sine spor på flere af de 10 kalkskulpturer. Det skriver dr.dk.

Tre af kalkskulpturerne er således begyndt at smuldre i vintervejret, og flere steder kan man se, hvordan det porøse kridt falder fra hinanden og samler sig som hvide masser på jorden.

Læs også
Skulpturpark hylder Stevns Klint - skal synliggøre verdensarven i lokalsamfundet
Læs også
Skulpturpark hylder Stevns Klint - skal synliggøre verdensarven i lokalsamfundet

Forventeligt at kalken kan smuldre

Bo Karberg er kunstnerisk konsulent på kalkskulpturprojektet, som i alt har kostet 1,2 millioner kroner, og han forsikrer, at man oven på denne oplevelse i fremtiden vil have et enormt stort fokus omkring hårdheden af stenen.

- Vi havde tillid til, at de sten, vi havde fået fra Faxe Kalkbrud, havde den gode og rigtige kvalitet til at kunne modstå vand og frost. Så det her kommer som en stor overraskelse for os, men vi har ikke tænkt os at sidde stille og se på, at det sker, siger Bo Karberg til dr.dk.

Men ifølge Faxe Kalks produktionsdirektør er det forventligt, at kalken kan smuldre.

- Hvis man opbevarer det, eller stiller det udendørs, så vil det gå, som det også går med stenene nede i kalkbruddet – de falder jo også fra hinanden. Det kan man se på brudfladerne. Så det er ikke så overraskende, siger Klaus Rønholt.

Se hvordan skulpturerne blev til i klippet her:

 


Nyhedsoverblik