Mand fundet død på drivende båd

En mand er blevet fundet død, efter at myndighederne har været i gang med en redningsaktion i vandet ved Køge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 79-årig mand er fredag blevet fundet død, efter at myndighederne har været i gang med en redningsaktion i vandet ved Køge.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

- Han er blevet fundet livløs i båden, og er altså ikke druknet, siger Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Manden var ifølge politiet ude at fiske med nogle bekendte fredag morgen. Efter fisketuren skulle de mødes til et socialt arrangement.

quote De bliver bekymret og sejler ud for at lede efter ham

Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi

- Men da han ikke kommer, ender det med, at de bliver bekymret og sejler ud for at lede efter ham. Da de ikke kan finde ham, alarmerer de 1-1-2, hvorefter der bliver sat en eftersøgning i gang med helikoptere og både, siger Charlotte Tornquist.

Politiet undersøger sagen nærmere

Manden, der er fra Hårlev på Stevns, blev reddet op af båden og i helikopter fløjet til Rigshospitalet i København, hvor lægerne erklærede ham for død.

Både brandvæsnet og Forsvarets Redningstjeneste deltog i redningsaktionen.

Det var klokken 10.06 fredag, at politiet skrev ud på Twitter, at man havde iværksat en eftersøgning, fordi man havde fundet en båd to-tre sømil ud fra marinaen i Køge, som drev rundt.

Båden er slæbt i havn, og der er ifølge politiet intet mistænkeligt ved dødsfaldet Nu skal politiet undersøge sagen nærmere.

- Manden skal nu obduceres for at klarlægge dødsårsagen, fortæller Charlotte Tornquist.

De pårørende er underrettet.