Magleby er blevet til Juleby

Der har været en lille drillenisse på spil på Stevns. Magleby har i hvert fald pludselig fået nyt julenavn på byskiltene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du skal til Magleby på Stevns, skal du i de her dage i stedet kigge efter skilte med navnet ’Juleby’.

Byskiltene har nemlig fået påklistret et nyt navnemærkat på den side af skiltene, der kan ses, når man kører ind i selve byen, og det er ikke noget kommunen har fundet på:

- Det kommer ikke fra os. Jeg så det bare tilfældigt, da jeg kørte igennem Magleby i går aftes, fortæller Maria Sander Hansen, kommunikationskonsulent i Stevns Kommune, som tog dette foto, som hun har delt på kommunens facebookside. 

juleby.jpg
Foto: Stevns kommune

Foto: Maria Sander Hansen, Stevns Kommune

Magleby Borgerforening vil heller ikke tage ansvaret for den pludselige navneændring, men fortæller at de har udskrevet en juleudsmykningskonkurrence, som måske kan have ansporet nogen til også at udsmykke byskiltene.

- Vi synes, det er en rigtig sjov idé, og det er da lidt spændende at finde ud af, hvem der har været på spil, siger Vibeke Morthorst, næstformand i Magleby Borgerforening.

Jagten på drillenissen

Foreningen har nu efterlyst bagmanden på Facebook, og her har flere været hjælpsomme med gætterier på, hvem skiltemaleren kan være:     

- Rygtet går på, at det er Maler Frank, der har været drillenisse, men jeg ved det ikke med sikkerhed, siger Vibeke Morthorst.

TV ØST har dog fundet frem til ”Maler Frank”, og han vil heller ikke tage æren for løjerne: 

- Det har jeg ikke set. Det må man jo højst sandsynligt ikke, så det er altså ikke mig, fortæller han.

Indtil videre står det altså stadig hen i det uvisse, hvem der har  drysset julemagi ned over Magleby.