Lønfusk skal undersøges i flere kommuner

Lønfusk med polakker i København, får nu Stevns og Roskilde Kommuner til at bede om redegørelser fra hovedentreprenøren i forbindelse med byggeri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Københavns Kommune er ikke den eneste kommune, der har gjort brug af byggefirmaet Our House, der fornylig blev idømt en rekordstor bøde på 18,8 millioner kroner for systematisk at snyde sine polske ansatte for løn.

Firmaet har også udført opgaver for både Roskilde og Stevns Kommune, skriver Fagbladet 3F.

Brug af klausuler

Det får nu de 2 kommuner til at bede om redegørelser fra de hovedentreprenører, der har brugt Our House som underentreprenør på de kommunale byggepladser.

Begge kommuner gør brug af klausuler, der skal sikre danske løn- og arbejdsvilkår. De vil derfor nu sikre, at kontrakterne er overholdt.

Personsammenfald

Roskilde Kommune er lige nu ved at bygge et nyt klubhus til 8 millioner kroner på Spraglehøj Idrætsanlæg i Jyllinge. Her arbejder underentreprenøren Climahouse. Firmaet udspringer fra Our House, og det får kommune til at reagere. Hovedentreprenøren Dahl Entreprise skal komme med en forklaring.

"Climahouse og Our House har personsammenfald, hvorfor Dahl Entreprise, straks efter vi blev bekendt med sagen, har igangsat indhentning af dokumentation på, at Climahouse overholder alle gældende regler, overenskomster, mv."

Rigtig løn

Stevns Kommune har valgt samme model. Our House har været med til at bygge Stevns Svømmehal. Hovedentreprenøren MT Højgaard skal komme med en forklaring.

Vicekommunaldirektør, Bjørn Voltzmann oplyser, at MT Højgaard skal gøre rede for, om man har sikret sig, at de ansatte fra Our House har fået den rigtige løn.