Lokale finansierer friskole

I går lukkede Hellested skole på grund af besparelser i Stevns kommune. I dag malede frivillige så den nye Hellested Friskole i de samme lokaler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lokalerne er de samme, og udover den nye farve på væggen er der ikke meget, som er forandret. Men den nye Hellested Friskole er alt andet end normal. Stevns Kommune ville nemlig have mere end 2 mio. kroner for skolen, og de var ikke så nemme at skaffe for initiativtagerne til den nye friskole.

- Vi kunne ikke låne penge i banken til friskolen, så vi spurgte i lokalsamfundet. Vi har nu omkring 45 husstande, som hver især har bidraget med 25.000-100.000 kroner til den nye friskole, siger formanden for Hellested Friskole, Line Busch-Jensen.

Mere end 90 pct. af børnene i den gamle folkeskole fortsætter over i den nye friskole, og derudover er der også kommet børn udefra. Nu hviler der et stort ansvar på initiativtagerne.

- Vi har en kæmpe forpligtigelse overfor både bidragyderne og børnene, som skal have verdens bedste skole, siger Line Busch-Jensen.

En anonym borger har alene lånt friskolen 1,3 mio. kroner til det første halve års lærerlønninger, inden skolen får driftstilskud fra staten.

Skolen åbner søndag den 11. august.