¨

Lodsejere lægger op til kamp

Foto: TV ØST

Lodsejere vil ikke stiltiende acceptere en fredning af en rute ved Stevns Klint.

En fredning af Trampestien ved Stevns Klint samt klinteprofilen kommer ikke til at gå stille af sig. Det vidner et informationsmøde mandag aften på Stevns Naturcenter ved Mandehoved med lodsejerne om, skriver DAGBLADET Køge.

Det er Stevns Kommune og Danmarks Naturfredningsforening, som i fællesskab har sat en fredning på dagsordenen.

- Jeg er normalt en fredelig mand, der tager godt imod gæster. Men hvis fredningen bliver til virkelighed, så lover jeg, at jeg udvikler mig til Nordeuropas største idiot, sagde Gert Arno Pedersen, der er lodsejer på den nordlige del af ruten ved Lilledalsvej.

Borgmester Mogens Haugaard Nielsen forsøgte at forklare, hvorfor en enig kommunalbestyrelse efter 10 år med en frivillig aftale netop nu mener, det er nødvendigt med en fredning.

- Vi må sige, at med Klinten og verdensarven har vi så store værdier på spil for kommunen, at vi bliver nødt til at være på forkant, sagde han.

Det fik ifølge DAGBLADET Køge Michael Loft fra Vejs Ende til at komme med følgende udmelding:

- Vi er blevet røvrendt på det groveste. Og i forbindelse med verdensarven, så ved jeg, at komiteen: IUCN lagde stor vægt på, at der var opbakning til udnævnelsen af verdensarv i lokalbefolkningen. Den holdning kan måske ændre sig, hvis lodsejerne skriver et fælles brev til IUCN.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App