Lodsejer om fredning af Stevns Klint: Vi er oppe mod overmagten

Fredningsnævnet for Østsjælland har meldt, at det vil frede Stevns Klint. Det falder ikke i god jord hos lodsejerne ved klinten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lodsejerne vil fortsætte kampen mod fredningen af Stevns Klint.

Sådan lyder det i hvert fald fra formanden for lodsejerforeningen Stevns Klint Trampesti, Frank Elmer, efter Fredningsnævnet på Østsjælland har besluttet, at klinten skal fredes.

- Vi synes, det har været en tynd sag helt fra starten af. Og vi havde egentlig regnet med, at vi havde argumenteret så knivskarpt, at det ikke var til at komme uden om, at fredningen skulle falde, siger han til TV ØST.

En hård kamp

Lodsejerne er skuffede over Fredningsnævnets beslutningen, men når det så er sagt, så har de hele tiden regnet med, at sagen skulle en tur i Natur- og Miljøklagenævnet.

- Uanset hvad ville den ene eller anden part anke, så vi har forberedt os på, at den ender der, uanset Fredningsnævnets beslutning, siger Frank Elmer.

Han lægger samtidig ikke skjul på, at kampen er hård, og at det er utrolig op ad bakke for lodsejerne.

stevns_verdensarv.jpg
Læs også
Stor debat om fredning af Stevns Klint
stevns_verdensarv.jpg
Læs også
Stor debat om fredning af Stevns Klint

- Vi føler, at vi er oppe mod en kæmpe overmagt. Det er meget ubehageligt som almindelig borger at være oppe mod et apparat, der består af en forvaltning og kommune og en mastodont som Danmarks Naturfredningsforening, siger Frank Elmer og tilføjer:

- Vi føler lidt, at Fredningsnævnet har tænkt, at os kanaljer herude på klintekanten, vi skal ikke tro, vi er noget. Sådan virker det i hvert fald.

Ikke nødvendigt at frede

Nu skal lodsejerforeningen beslutte, hvordan de vil gribe sagen an fremadrettet.

- Men det er helt sikkert, at vi kører sagen videre i hvert fald. Vi håber, at vi får mulighed for at vi får mulighed for at procedere ordentlig over for Naturklagenævnet, så de beslutter, at det ikke er nødvendigt at frede – for det er det ikke, slutter han.

Læs også
Snævert flertal freder Stevns Klint
Læs også
Snævert flertal freder Stevns Klint

Fredningsnævnet for Østsjælland har anmodet alle de berørte lodsejere, der har jorden inden for den påtænkte fredning af klinten, komme med deres erstatningskrav inden den 17. januar 2017.