Lidt for ivrig beskæring

Husejere i St. Heddinge er vrede på banefolk fra Regionstog A/S, der var så ivrige efter optimal trafiksikkerhed langs banelegemet, at de skar træer og buske ne

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det gik voldsomt for sig, da banefolkene fra Regionstog A/S gik igang med den halvårlige beskæring til fordel for trafiksikkerheden. Uden varsel og midt om natten gik folkene løs på buske og træer langs med jernbanen - men uheldigvis lidt for langt inde i folks private haver.

- Jeg er rystet over, at det kan foregå på den måde, siger Dorte Balle fra St. Heddinge, een af de beboere, der fik ødelagt træer og buske, der hidtil havde fungeret som skærmende hegn ud togene.

Motorsavsmasakren gik også ud over en en antenne på naboens husgavl tre meter fra skel. Antennen blev ganske enkelt skåret over.

Det er tre måneder siden, beskæringen fandt sted. Siden er sagen gået i hårdknude og juristerne har taget over. Lige indtil i dag, da TV2 Øst fik ind i sagen.

Infrastrukturchef Niels Møller, Regionstog A/S i Holbæk: Vi er har lavet en fejl. Det er der ingen tvivl om - og det beklager vi. Vi tager nu kontakt med de berørte husejere og forsøger at finde en ordning.