Lastbilchauffør trækker Justitsministeriet i retten

Peter Læssøe Jensen har kørt lastbil i 22 år. Men nu kan han ikke længere få fornyet sig kørekort.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Peter Læssøe Jensen havde et epilepsianfald, da han var 12 år gammel. Han blev behandlet og fik medicin, og siden har han ikke haft flere anfald. Men netop hans sygdom er skyld i, at han nu må parkere jobbet som lastbilchauffør.

I januar sidste år kom der nye regler for helbredskrav til personer med epilepsi, der gerne vil have stort kørekort. Tidligere kunne Peter Læssøe Jensen uden problemer få fornyet sit kørekort en gang om året, fordi han netop tog medicin og ingen anfald har. Men med de nye regler kan han ikke længere få kørekortet fornyet - ifølge de nye regler skal han nemlig have været medicinfri i 10 år.

- Det har jeg det skidt med. Der går ikke en dag, hvor jeg ikke tænker på at køre lastbil. Jeg er ked af det, og det går også udover min familie, siger Peter Læssøe Jensen.

Hos Dansk Epilepsiforening er problemet med de nye kørekort-regler velkendt.

- Vi har haft 35 henvendelser fra chauffører, som allesammen bliver ramt af reglerne, siger Per Olesen, direktør i Dansk Epilepsiforening.

Peter Læssøe Jensen har nu - i samarbejde med sin fagforening 3F - stævnet Justitsministeriet, fordi han er utilfreds med den afgørelse om stort kørekort, som han har fået fra Rigspolitiet. Retssagen kommer især til at handle om en formulering i reglerne, som beskriver, hvordan personer med epilepsi i særlige tilfælde kan få dispensation fra loven.

- Det her handler jo om en mand, der ikke har haft et anfald i 29 år, så hvis ikke det er et særligt tilfælde, så har vi svært ved at forstå det, siger Per Olesen, der håber på at ressagen vil give en klar definition på, hvad "særlige tilfælde" dækker over, da det kan få betydning for en lang række lastbilchauffører.

Peter Læssøe Jensen håber bare, at han i fremtiden kan få det store kørekort tilbage.

- Jeg har jo tabt, som det ser ud nu, så jeg kan lige så godt prøve i retten. Der er intet at tabe. Jeg håber bare, at jeg kan få mit store kørekort tilbage, siger han.