Landsretten kender 34-årig skyldig i Stevnsdrab

Østre Landsret har stadfæstet skyldsspørgsmålet i sagen om drabet på 22-årige Anders Mark Hansen på Stevns sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Østre Landsret har i en kendelse tirsdag fundet en 34-årig mand skyldig i drabet på den 22-årige mekaniker Anders Mark Hansen på Stevns den 2. marts sidste år.

En 29-årig mand er fundet skyldig i grov vold og for medvirken i samme sag.

Strafudmåling senere i dag

De 2 mænd blev i februar i Retten i Roskilde idømt henholdsvis 13 og 4 års fængsel. Østre Landsret udmåler straffen til de 2 mænd senere tirsdag.

Den 34-årige har anket sin straf fra byretten for at blive frifundet. Han har henvist til, at han på grund af en rygskade har været ude af stand til at udføre drabet.

Motiv: Jalousi

Anklagemyndigheden ankede byrettens dom på 4 års fængsel til den 29-årige, og han valgte at kontraanke for at blive frifundet eller få nedsat sin straf.

Anders Mark Hansen blev bagbundet og afstraffet i en time i Fællesskoven på Stevns, inden han til sidst blev kvalt. Motivet var jalousi. Det var tilsyneladende 7 uskyldige sms'er til og fra en anden mands kæreste på en festlig aften, der endte med at koste den unge mand livet.

Fra drab til grov vold

Den 34-årige blev i byretten dømt for at have udført drabet.

Den 29-årige blev også kendt skyldig i drab, fordi han sad passivt og så på. Landsretten mener imidlertid, at han ikke skal dømmes for drab, men for grov vold.

/ritzau/