Landsby har fået en halv million og vil bruge dem på et bytorv

En plads ved forsamlingshuset skal være det nye samlingssted for indbyggerne i Magleby på Stevns. Byen har søgt om og fået penge fra Nordea Fonden.

Magleby på Stevns har fået 500.000 kroner fra Nordea Fonden. Den halve million har landsbyen søgt om i forbindelse med fondens forsøgsprojekt Landsbyernes naturlige fortræffeligheder'.

Planen er, at pengene skal bruges til et nyt bytorv foran forsamlingshuset, men hvad skal der være på sådan et torv?

Søndag, i forbindelse med et loppemarked i byen, havde indbyggerne mulighed for at skrive alverdens ideer ned på dosmersedler.

- Man kunne bruge nogle af penge på udendørs fitness, som alle kunne få gavn af, lyder Heidi Vestergaards forslag eksempelvis.

- Der skal først og fremmest være nogle borde og bænke, så man kan slå sig ned og få en snak med hinanden. Og så et bålsted, måske en petanque-bane, så man kan udfolde sig lidt. Nu hørte jeg lige et barn sige en vippe, og det er jo en rigtig god idé, siger Jette Ebbesen.

Skal være et samlingssted

Mange af landsbyens beboere lagde vejen forbi forsamlingshuset søndag, og med det gode søndagsvejr på den næstsidste dag i maj var stemningen god.

Og det er præcis det, som det er håbet, at det nye torv også kan bibringe landsbyen.

- Det handler om at få skabt et sted, et rum, omkring vores forsamlingshus, hvor man kan lave nogle ting sammen. Både når man har lejet forsamlingshuset, men også, når man bare er i byen og tænker: Det kan være, der sidder nogle andre, hvis jeg tager min kaffekop og går derned, siger Charlotte Baeré, der bor i Magleby og er projektkoordinator på Magleby Bytorv. 

Der var mange ideer fra borgerne i Magleby, til hvad den halve million skal bruges på.
Der var mange ideer fra borgerne i Magleby, til hvad den halve million skal bruges på. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST