Lærerlockout udskyder fyringsrunde

En planlagt fyringsrunde i Stevns Kommune er skudt til hjørne, indtil lærerne får lov til at komme tilbage på arbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stevns Kommune havde planlagt en prikkerunde på folkeskolerne i sidste uge som følge af oprettelsen af to nye friskoler. Men det må vente, til lærerne atter er i arbejde, skriver DAGBLADET Køge.

I den kommunale køreplan var der planlagt en prikkerunde på Strøbyskolen og Hotherskolen i Hårlev, hvor lærerstabens størrelse skulle tilpasses den nye struktur efter, at to nye friskoler i Hellested og Skelbæk ser dagens lys 1. august. Prikkerunden skulle gennemføres, når lærerne kom tilbage efter påskeferie. Det gjorde de tirsdag 2. april, men samme dag trådte Kommunernes Landsforenings lockout af alle overenskomstansatte lærere i kraft, og det har sat hele processen i stå, oplyser forvaltningsdirektør Jakob Bigum Lundberg.

Må vente på indgreb

- Vi kan ikke kalde lærerene ind og fortælle dem, at vi har planer om at afskedige dem, når de ikke kan komme ind på skolen. Og vi afskediger ikke personale pr. brev uden at tale med dem, siger han.

Konsekvensen er derfor, at den planlagte prikkerunde - hvor lærerne får et varsel om, at kommunen er 'sindet' at afskedige dem - først kan begynde, når lærerne vender tilbage efter lockoutens ophør. Det kan i sig selv betyde, at opsigelsesvarslet rækker længere end til næste skoleårs start i august, når den nye virkelighed med friskolerne begynder.