Kritik af SFO-lukninger på Stevns

Politikerne på Stevns vil lukke kommunens fire klubtilbud - også kaldet SFO 2 - for børn i 4.-6. klasse. Det møder kritik fra Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund (BUPL).

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skoledagene er blevet længere med den nye folkeskolereform, og det har fået mange forældre til at melde deres store børn ud af klubben, fordi der kun er kort tid til, at de selv kommer hjem.

Det skriver Dagbladet Køge.

Det har fået kommunalbestyrelsen til at foreslå at nedlægge SFO-tilbuddene for børn i 4.-6. klasse.

Men det møder kritik: 

- Børn på 10 til 12 år har brug for voksne, som arbejder målrettet med deres trivsel, relationer og selvværd. Med den økonomi, der lægges op til, bliver tilbuddene markant ringere, siger faglig sekretær i BUPL, Joakim Rex Blankschøn.

Han efterlyser  i stedet »en tidlig indsats i forhold til kriminalitetsforebyggelse, misbrug og social marginalisering«.

Det er Fritidsgården i Hårlev, Munkegården i St. heddinge, Ellehallen i Strøby Egede og Hyttefadet i rødvig, politikerne vil lukke. istedte skal børnene fra 1. august næste år så mødes i lokaler på skolerne.

Formanden for Børneudvalget, Janne Halvor Jensen (DF), bebuder et billigere alternativ til klubberne:

- Måske bliver der ikke tale om en daglig åbningstid. For mig er det vigtigere, at vi skaber et tilbud med kvalitet, end at vi har åbent så og så mange timer. Det vil tiltrække flere børn i den aldersgruppe, siger hun til Dagbladet.