¨

Konkursryttere snød byggemarkeder for 5 mio.

Foto: TV ØST

Fem personer fra Stevns er anklaget for at snyde byggemarkeder for fem millioner ved at købe på kredit, sælge videre og så lade selskabet gå konkurs.

Fire mænd og en kvinde skal på anklagebænken efter nytår. De er tiltalt for at have begået kreditbedrageri for omkring fem mio. kroner ved at købe varer fra forskellige byggemarkeder på kredit for derefter at smide regningen i skraldespanden.

Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Politiets anklage går på, at de fem sigtede via en række selskaber har købt byggevarerne på kredit, hvorefter de solgte dem videre og lod selskaberne gå konkurs.

Samarbejde om bedrageri

- Vi er af den opfattelse, at de fem sigtede i forening, men med hver deres opgave, har begået kreditbedrageriet, forklarer politikommissær Pia Fenger, der er leder af efterforskningsafdelingen for økonomisk kriminalitet hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet har netop færdiggjort den over et år lange efterforskning, og sagen er sendt videre til politiets juridiske afdeling, hvor anklagemyndigheden skal udarbejde selve anklageskriftet.

Anklagemyndigheden vil nedlægge påstand om fængselsstraf.

Skal bag tremmer

- Jeg kan ikke sige andet end, at det vil være en fængselsstraf, vi vil gå efter. Hvor lange fængselsstraffene bliver afhænger af, hvordan de fem personers roller i sagen fordeler sig, siger Pia Fenger.

Hun forventer, at retssagen vil køre over et pænt antal retsdage, da sagen er omfattende og kræver adskillige vidner. Den endelige dato for, hvornår retssagen starter, ligger ikke fast endnu.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App