Kommune sætter ældreboliger til salg

Stevns Kommune har besluttet at sælge 14 ældreboliger i Strøby Egede. Det bekymrer beboerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et flertal af byrådet i Stevns Kommune har valgt at sætte 14 ældreboliger på Vallø Strand til salg.

- Vi har mange tomme ældreboliger i kommunen, og det giver et stort tab af husleje. Derfor har vi brug for en strukturtilpasning, siger borgmester Mogens Haugaard Nielsen (V).

Beslutningen blev truffet på et kommunalbestyrelsesmøde torsdag aften og betyder, at såvel ældreboligerne som det tidligere strandhotel, der ligger ved siden af, kommer i udbud – både sammen og hver for sig.

Utryghed blandt beboerne

Salget af ældreboligerne skaber utryghed blandt beboerne, som frygter, at huslejen vil stige, når den nye ejer overtager.

- Jeg er nervøs og ked af det. Det må jeg tilstå. Jeg har ikke råd til, at huslejen bliver højere, og ellers må jeg jo flytte, siger Birgith Christensen, der bor i en af ældreboligerne.

Vil tage hensyn

Borgmesteren fastholder, at det er nødvendigt at sælge, men understreger samtidig, at man vil tage hensyn til de ældre under forhandlingerne med en eventuel køber.

- Beboerne kan blive, så længe de ønsker og behøver derfor først at fraflytte, når de selv ønsker det. Derudover vil huslejen forblive, som den er i dag, siger Mogens Haugaard Nielsen.

Bakkes op af Ældre Sagen Vallø

Birgith Christensen og de andre beboere bakkes op af blandt andet Ældre Sagen Vallø, som undrer sig over kommunens beslutning - og håndtering af sagen.

- Jeg synes, de har taklet det underligt. For eksempel blev hverken Ældrerådet eller Handicaprådet hørt i begyndelsen, og det er ikke i orden, for det er jo netop det, rådene er til for, siger Inge Milbrat, der er formand for lokalafdelingen i foreningen.