¨

Kommune øger sikkerhed ved Stevns Klint

Foto: TV ØST

Fare for skred og flere turister er grund til at der er kommet øget fokus på sikkerheden ved Stevns Klint

Stevns Kommune i gang med at hæve sikkerhedsniveauet ved Stevns Klint. Det er faren for skred ved klinten kombineret med et stigende antal turister, der får kommunen til at gribe ind. Og det er med god grund, da det kun er to dage siden at et stykke af klinten røg ned på starnden.

- Det sket i tirsdag, og det var ikke noget stort skred, men stort nok til, at det var godt der ikke stod nogen nedenunder, fortæller Tove Damholdt, der er museumsdirektør og geolog og har sin daglige gang ved Stevns Klint.

Ingen kom til skade, men det var en påmindelse om det er store kræfter der er på spil, når der er skred på klinten. Sidste år blev Stevns Klint under stor bevågenhed optaget på UNESCOs verdensarvsliste,og det fik besøgstallet på Klinten til at stige, så der sidste år var 30-40 procent flere gæster.

I forbindelsen med at klinten kom verdensarvslisten har GEUS lavet geologiske undersøgelser for at få styr på sikkerheden. Der var visse steder hvor bænke og stier skulle rykkes længere ind, da der var risko for nedstyrtninger.

Midt i alt sikkerhedssnakken er det vigtigt for Tove Damholdt at holde fast i proportionerne, og den nye fokus på sikkerhed skal helst ikke føre til forbud og løftede pegefingre.

- Det er folks eget ansvar at færdes herude, men vi vil jo gerne lære folk at fædres sikkert i naturen, og det gør vi en indsats for med øget information, siger hun med henvisning til den ekstra skiltning der er kommet i området

02:14 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App