Klintefredning får flertal i to udvalg

To udvalg har tirsdag aften behandlet punktet om fredningen af Stevns Klint, som hidtil har splittet politikerne i Stevns Kommune. På torsdag skal punktet endeligt behandles af kommunalbestyrelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var enighed om, at Stevns Klint skal fredes, da to af kommunens politiske udvalg tirsdag holdt møde.

- Der var flertal både i natur-, fritids- og kulturudvalget og i plan- og teknikudvalget, så jeg gik fra mødet i godt humør, siger Line Krogh Lay (R) tirsdag aften.

Hun er næstformand i natur-, fritids- og kulturudvalget, hvor stemmerne fordelte sig med fire for og en imod. I plan- og teknikudvalget stemte tre for og to imod, men hvem der stemte henholdsvis blankt og imod en fredning, vil hverken Line Krogh Lay eller formand Bjarne Østergaard Rasmussen (løsgænger) ud med, før referatet onsdag morgen er offentligt tilgængeligt.

Hele fredningssagen har været igennem en turbulent proces, hvor borgmester Mogens Haugaard (V) først var for, men senere meldte ud, at han nu var blevet klogere og derfor imod en fredning af den verdensberømte klint. I november blev fredningsspørgsmålet behandlet på et møde i kommunalbestyrelsen, hvor det kun lige gik igennem med et snævert flertal på på 10-9.

Tæt afstemning

Forslaget gik kun igennem, fordi to udvalgsformænd fra Venstre, Bjarne Østergaard Rasmussen og Flemming Petersen, valgte at stemme for fredningen, selvom det er imod partiets officielle politik. Kort tid efter blev Bjarne Østergaard Rasmussen smidt ud af partiet, mens Flemming Petersen valgte at gå i protest.

Bjarne Østergaard Rasmussen holder fortsat fast i sit ja til en fredning og er glad oven på aftenens møde.

- Jeg mener, det er bedst for Stevns Klint og for fremtiden. Vi passer bedst på den her verdensarv og formidlingen af den med en fredning, og jeg er sikker på, at det også på torsdag til kommunalbestyrelsesmødet ender med en beslutning for en fredning, siger han.

Ved aftenen møde fik medlemmerne af de to udvalg svar på nogle af de spørgsmål, der har vakt bekymring omkring en eventuel fredning. Blandt andet har der været bekymring for, om en fredning gik ud over landbrug med dyrehold helt ud til klinten, men det blev på aftenens møde tilbagevist, fortæller Line Krogh Lay. Derudover var der også tilbagemelding fra Naturstyrelsen, som ikke har nogen bemærkninger til indstillingen.

På torsdag mødes samtlige politikere til kommunalbestyrelsesmøde for at tage stilling til fredningsspørgsmålet.


Nyhedsoverblik