Kæmpetrold er blevet hjemløs - hvor synes du, den skal bo?

Kæmpetrolden, Ivan Evigvår, der normalt er placeret på Stejlepladsen i København, savner et nyt hjem. Stevns Kommune har nu budt sig til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kæmpetrolden Ivan Evigvår søger nyt hjem. 

Siden 2020 har han stået til offentligt skue på Stejlepladsen i København. Men det skal han ikke længere på grund af byggeri, så derfor kan man i øjeblikket ansøge om at overtage kæmpetrolden og give den et nyt kommende hjem, hvor Ivan Evigvår fortsat skal være offentlig tilgængelig.

Det skriver TV 2 Lorry.

Det er Thomas Dambo, der er kunstneren bag kæmpetrolden. Det er også ham, der har lagt op til, at man kan byde ind med et sted, hvor trolden passer ind. Og det har man nu gjort i Stevns Kommune. Her mener man nemlig, at Ivan Evigvår skal flytte til Tryggevælde Ådal.

- Thomas Dambo har skabt et troldeunivers, som får mennesker til at gå på opdagelse i naturen på en ny måde. Det er en fremragende idé, vi gerne vil bakke op om, her i Stevns. Derfor har vi også fundet et godt sted i Tryggevælde Ådal, hvor Ivan Evigvår kan bo i smukke omgivelser, og bidrage til fortællingen om et stykke fantastisk natur, lyder det fra Stevns Kommunes borgmester Henning Urban Dam (S) i en pressemeddelelse.

Kæmpe trold
Foto: Leif Danielsen - TV2 Lorry

Du kan stadig nå at ansøge

Ivan Evigvår har siden 2020 stået på Stejlepladsen som en del af Thomas Dambos udstilling, Den Kæmpestore Troldefolkefest. Og det har hele tiden været meningen, at Ivan Evigvår på et tidspunkt skulle finde et nyt og blivende hjem, da der ikke længere er plads til ham på Stejlepladsen.

Du kan stadig nå at sende en ansøgning af sted, hvis du kunne tænke dig at være med til at byde ind med et sted, der mangler en kæmpetrold.

- Der går et par uger, før vi udpeger Ivans kommende vært, siger Thomas Dambo til TV 2 Lorry.

På Thomas Dambos hjemmeside kan du på et interaktivt kort se alle de trolde, han indtil nu har lavet. Du finder dem via linket her.