¨

Kæmpeskib trukket fri ved Gedser

Foto: Claus Hansen

Nu venter undersøgelser af det 225 meter lange skib, inden det sendes videre på sin rute mod USA.

- Status er, at det går godt.

Bjærgningen af det 225 meter lange fragtskib 'Star of Sawara' går efter planen. Det meddeler Michael Horn, vagtholdsleder hos Forsvarets Operationscenter, til TV ØST.

- Klokken 13.35 fik man hevet skibet fri af grunden ved hjælp af fire slæbefartøjer, der havde været i gang siden i formiddags, siger han.

Læs også Patruljeskib sendt til stedet: Stort fragtskib går på grund ved Falster

'Star of Sawara' gik tirsdag middag på grund ud for Gedser på sin rute mod New Orleans i USA. Siden blev en bjærgningsplan stablet på benene, og den er torsdag altså blev ført ud i livet.

- Det, vi venter på nu, er et statement fra bjærgningsselskabet til Søfartsstyrelsen om, at skibets tilstand er sikker. Derefter forventer man at sejle skibet til Kalundborg Fjord, hvor man vil foretage dykkerundersøgelser, der skal være med til at bekræfte skibets stand, og at det vil være sødygtigt på de større have.

Forsvarets Operationscenter regner med, at skibet i løbet af torsdagen kan cleares til at sejle af sted mod Kalundborg. Men hvor lang tid dykkerundersøgelserne dér vil komme til at tage, vil vagtholdslederen ikke gætte på.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App