Ingen yderligere smittede – beboere i flygtningeboliger skal ikke længere isolere sig

Alle beboere i Stevns Kommunes flygtningeboliger på Mandehoved er blevet testet negative.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mellem 60 og 70 beboere i flygtningeboligerne på Mandehoved er lørdag blevet testet for coronavirus, og mandag tikkede resultaterne ind.

- Status er, at alle beboere er blevet testet negative, og det vil sige, at de ikke længere skal isolere sig, fortæller direktør i Stevns Kommune Ralf Klitgaard Jensen.

Årsagen til de gennemførte test skyldes, at en beboer fredag blev konstateret smittet med coronavirus.

quote Status er, at alle beboere er blevet testet negative

Ralf Klitgaard Jensen, direktør i Stevns Kommune

Vedkommende blev sendt i isolation, hvorefter kommunen kontaktede Styrelsen for Patientsikkerhed for at høre, hvordan de skulle forholde sig.

- Der er fælles køkken og vaskeri, og det blandt andet derfor, man fra Styrelsen for Patientsikkerhed side betragter beboerne som nære kontakter, fortæller Ralf Klitgaard Jensen.

Fordi beboerne betragtes som nære kontakter, besluttede man at teste alle beboerne i Mandehoved. 

Første gang for Stevns Kommune

Beboerne blev sendt i isolation og testet lørdag, da Testcenter Danmark lagde vejen forbi.

Stevns Kommune har tidligere haft enkelte tilfælde, hvor borgere har fået konstateret coronasmitte, men de har ikke før oplevet en situation, hvor så mange skulle testes.

- Alle kommuner har haft smittetilfælde inden for deres kommunegrænser. Vi har ligget meget lavt på Stevns, så vi har ikke haft en situation som den her, hvor det er så mange, der skal isolere sig, fortæller Ralf Klitgaard Jensen.

Så snart den smittede med coronavirus bliver konstateret rask og ikke oplever symptomer efterfølgende, får vedkommende lov til at komme tilbage til sin bolig på Mandehoved.