Hotelejer snød turister: Nu skal hun i retten

Helle Weinkouff er blandt de lejere, der mener at være blevet snydt af en hotelejer på Stevns. Nu har hun sagsøgt hotelejeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag skal svenske Caroline Möller, der udlejer hotelværelser på Stevns under navnet Hotel Klintely, møde op i retten i Roskilde.

Det er Helle Weinkouff fra København, der har slæbt hende i retten. Den første september 2017 skulle hun være flyttet ind i en lejlighed i de bygninger, der senere skulle blive til Hotel Klintely på Stevns. Hun betalte 36.000 kroner i forudbetalt husleje og depositum til hotelejeren. 

- Jeg kommer derned, og det er ikke som lovet. Vinduerne var ikke klar, og jeg kunne ikke låse døren op til den lejlighed, jeg skulle have, siger Helle Weinkouff til TV ØST. 

Får kun nogle af pengene tilbage

Kort efter ankomsten beslutter Helle Weinkouff at køre igen, og hun flytter derfor aldrig ind i lejemålet.

Efterfølgende har hun modtaget 10.000 kroner af hotelejerens ekskæreste, men hun mangler stadig 26.000 kroner, som hun aldrig har fået tilbagebetalt. 

Ifølge Helle Weinkouff ville Caroline Möller have hende til at betale husleje forud på trods af, at hun aldrig flyttede ind i lejligheden. 

- Hun mente, at jeg skulle betale for et helt år, fordi sådan lød lejeaftalen, siger Helle Weinkouff til TV ØST. 

Medhold i Huslejenævnet

Martin Steen Andersen er Helle Weinkouffs advokat ved retsmødet onsdag: 

- Sagen har været forelagt Huslejenævnet i Stevns Kommune. De har givet min klient fuldt medhold, siger han til TV ØST. 

Men huslejenævnets afgørelse er ikke nok til at hive pengene hjem. 

- Man kan ikke indbringe en sag i Huslejenævnet direkte i fogedretten. Derfor er vi nødt til at få det afgjort ved retsmødet, siger Martin Steen Andersen til TV ØST. 

Sammen håber de på at få pengene tilbage igen. 

- Hvis vi får medhold i morgen, så ligger der en dom, og så skal der tilbagebetales inden 14 dage. Hvis ikke vi får pengene, så går vi videre til fogedretten. 

Tidligere snydt turister og håndværkere

Hotelejer Caroline Möller er tidligere beskyldt for at have snydt turister og håndværkere i forbindelse med udleje af værelser og ombygning ved Hotel Klintely på Stevns. Derfor overrasker det ikke Helle Weinkouff, hvis hotelejeren udebliver fra retsmødet. 

- Vi har en meget stor formodning om, hun ikke kommer, siger hun til TV ØST. 

TV ØST har uden held forsøgt at få en kommentar fra hotelejer Caroline Möller. Herunder kan du se hotelejerens afvisning af tidligere anklager fremsat på TV ØST.

Caroline Möller svarer på kritikken 15. juli 2018