Hotelejer dømt skyldig – skal betale penge tilbage til snydt lejer

Caroline Möller, der ejer Hotel Klinteby på Stevns, skal nu betale 26.000 kroner tilbage til tidligere lejer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Svenske Caroline Möller, der har udlejet hotelværelser på Stevns under navnet Hotel Klinteby, er blevet dømt skyldig i Retten i Roskilde.

Hun skal nu betale 26.000 kroner tilbage til Helle Weinkouff fra København, som i begyndelsen af august slæbte Caroline Möller i retten.

For den 1. september sidste år skulle Helle Weinkouff være flyttet ind i en lejlighed i de bygninger, som senere skulle blive til Hotel Klinteby.

Hun betalte 36.000 kroner i depositum og forudbetalt leje, men da hun ankom til lejligheden, kunne hun ikke låse døren op og lejligheden var ikke indflytningsklar.

Fik medhold i Huslejenævnet

Efterfølgende har Helle Weinkouff modtaget 10.000 kroner af hotelejerens ekskæreste, men hun har, indtil dommen faldt i retten, manglet at få tilbagebetalt 26.000 kroner.

Martin Steen Andersen, der er Helle Weinkouffs advokat, fortalte til TV ØST op til retsmødet i begyndelsen af august, at sagen var blevet forelagt Huslejenævnet i Stevns Kommune, som havde givet Helle Weinkouff medhold.

Men for at kunne få pengene tilbagetalt, skulle sagen også gå rettens vej. 

- Man kan ikke indbringe en sag i Huslejenævnet direkte i fogedretten. Derfor er vi nødt til at få det afgjort ved retsmødet, lød det fra Martin Steen Andersen til TV ØST. 

Hotelejer gik efter frifindelse

Dommen lyder helt konkret på, at Caroline Möller inden for 14 dage skal betale 26.000 kroner tilbage til Helle Weinkouff.

Samtidig skal hotelejeren inden 14 dage betale 500 kroner til statskassen og 6.525 kroner til Helle Weinkouff i retshjælpsforsikring.

Caroline Möller gik efter frifindelse ved retsmødet. 

Se det tidligere indslag: En svensk kvinde der bliver anklaget for at leje fiktive hotelværelser ud på Stevns svarer nu på kritikken. Her på TV ØST har vi tidligere på ugen fortalt om turister som havde lejet sig ind på Hotel Klintely via hjemmesiden booking.com. Her mødte de op til et ufærdigt hotel og en aflåst dør. I dag har kvinden så valgt at stå frem. Hun mener IKKE at ansvaret er hendes.