Hjælpen udeblev: 100-årig fanget på toilettet i tre timer

Grete Alstrup, der bor på Stevnshøj Plejehjem i Store Heddinge, måtte vente tre timer på, at plejepersonalet kom og hjalp hende efter toiletbesøg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom Grete Alstrup har rundet de 100 år, så er der stadig mange ting, hun selv kan klare. Men én ting hun ikke selv kan, er at komme væk fra toilettet igen efter besøg. Hun kan simpelthen ikke selv trække sine bukser op, og derfor må hun have hjælp af plejepersonalet, som hun tilkalder ved at ringe på en klokke.

 Kan det virkelig være rigtigt, at kommunen skal spare så meget?

Normalt kommer personalet på Stevnshøj Plejehjem inden for 45 minutter til 1 time, men for nyligt måtte Grete Alstrup vente i mere end tre timer. Og det fik hende til slå et opslag op på vores Facebook-side, hvor hun skrev:     

- Kan det virkelig være rigtigt, at kommunen skal spare så meget? Jeg har siddet på toilettet i tre timer og ventet på at få hjælp til at få trukket mine bukser op. Jeg er 100 år, men jeg fejler ikke noget mentalt, så derfor får jeg lov til at vente, skriver Grete Alstrup til TV ØST.

For få hænder

Ifølge Grete Alstrup så er der alt for få hænder på plejehjemmet. Hun fortæller, at der kun er tre-fire ansatte på plejehjemmet om aftenen til omkring 30 beboere.  

- De har jo kun to hænder, og jeg synes det gør et godt stykke arbejde. De kan ikke løbe stærkere. Det handler om, at der bare ikke er nok personale. De er blevet sparet væk, siger Grete Alstrup.

Formanden for Social- og Sundhedsudvalget erkender, at det ikke er efter bogen, at ældre ikke kan få hjælp efter toiletbesøg.

- Tre timer er helt uacceptabelt, og det er heller ikke godt nok, at man skal sidde i 45 minutter til 1 time. Det er selvfølgelig noget, vi skal tage os af og forsøge at hindre fremtiden, siger Thor Grønbæk (K), der formand for Social- og Sundhedsudvalget i Stevns.

Formanden kan ikke love, at der kommer flere varme hænder til beboerne, men han lover at tage sagen op i Social- og Sundhedsudvalget, næste gang de mødes.