Hårdt prøvet Venstre-borgmester har besluttet sig om kampvalg

Stevns borgmester, Mogens Haugaard Nielsen (V), har endelig besluttet sig om, hvorvidt han vil ud i endnu et kampvalg som paritets borgmesterkandidat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Venstre i Stevns Kommune har været så grueligt meget igennem siden september 2015, hvor en fredningssag om Stevns Klint udløste voldsomme stridigheder i partiet.

Det betød blandt andet, at den nuværende Venstre-borgmester, Mogens Haugaard Nielsen, oplevede at miste sit flertal. Og i august 2016 vandt han med nød og næppe kampvalget om at blive borgmesterkandidat for Venstre, selvom han havde mistede flere vigtige stemmer omkring sig.

Men onsdag aften ved en generalforsamling stod det klart, at Venstre skal finde en ny borgmesterkandidat i Stevns Kommune, fordi flere Venstre-folk i kommunen er utilfredse med den nuværende borgmester.

Beskyldte sine kollegaer for at være illoyale

Efter generalforsamlingen oplyste den tidligere udvalgsformand Flemming Petersen (V), at han stiller op som Venstres borgmesterkandidat i Stevns Kommune og udfordrer dermed den nuværende borgmester. 

Mogens Haugaard Nielsen var onsdag aften skuffet og beskyldte sine kollegaer for at være illoyale. Siden da har han brugt tiden på at overveje, om han var klar til endnu et kampvalg som paritets borgmesterkandidat.

- Jeg har truffet en afgørelse, siger Mogens Haugaard Nielsen (V) til TV ØST.

Hvad har du besluttet?

- Det har jeg på nuværende tidspunkt ingen kommentar til. Der er andre, som skal have beskeden først. Jeg sender noget ud senere, svarer borgmesteren.

Mogens Haugaard Nielsen ønsker dog ikke at oplyse, hvornår han er klar til at offentliggøre sin beslutning.