Har måske adgang til nøgle: Flere indbrud hos ældre på Stevns

En række ældre i Rødvig og Store Heddinge har været ramt af indbrud. Stevns Kommune mistænker, at tyven har adgang til en universalnøgle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er ingen tegn på indbrud, ingen smadrede vinduer eller døre, der er blevet brækket op.

Nej, faktisk er der slet ikke nogen synlige tegn på indbrud hos de syv ældre borgere i ældreboligerne Stevnshøj i Store Heddinge og Plushøj i Rødvig, der fra 28. februar til 3. marts har været udsat for indbrud i deres hjem. Nogle steder er de ældre borgeres døre endda blevet låst igen.

Derfor mistænker Stevns Kommune, at gerningsmanden har fået adgang vis det fælles nøglesystem, som kommunens plejepersonale benytter sig af.

- De er kommet ind enten ved at bruge en nøgle eller i nogle situationer har borgerne haft deres døre til at stå åbne, fortæller Tina Mørk, chef for Sundhed & Omsorg i Stevns Kommune til TV ØST.

quote Det er nogle af de svageste borgere i samfundet, der har været udsat for det her

Tina Mørk, chef for Sundhed & Omsorg i Stevns Kommune

Udskifter nøglesystemer

Ifølge sundhedschefen er det kun ansatte eller tidligere ansatte, der har haft adgang til de nøglesystemer, der bliver brugt til at lukke nøgleboksene hos ældreboligerne op. Hun understreger dog, at det ikke betyder, at gerningsmanden er ansat. Det kan også være en person, som på anden vis har skaffet sig en universalnøgle.

- Nu er vi så i gang med at udskifte nøglesystemerne, og så samarbejder vi med politiet. Vi har anmeldt det her til politiet, også fordi vi synes, det er rigtig groft. Det er nogle af de svageste borgere i samfundet, der har været udsat for det her, siger Tina Mørk.

De syv borgere, som Stevns Kommune har kendskab til, har fået stjålet dankort, kontanter eller smykker. To af indbruddene er sket om natten, mens de ældre borgere lå og sov.

Hvis du har oplysninger i sagen, opfordrer Stevns Kommune til, at man ringer til politiet på 1-1-4. Og hvis du er vant til at få besøg af kommunen, så kan du bede om at få vist legitimation fra personen, inden du lukker vedkommende ind i dit hjem.