Gymnasiesag fra Stevns og Faxe blev udskudt

S og SF ville have taget sagen om de afviste unge fra Stevns og Faxe op på et møde tirsdag i kredsen bag gymnasieforliget, men sagen kom aldrig med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er helt galimatias.

Sådan sagde Socialdemokraternes undervisningsordfører, Annette Lind (S), i weekenden om de unge, der har fået afvist deres ansøgning til Køge Gymnasium på grund af nye afstandsregler.

Både hun og SF'eren Jacob Mark ville rejse sagen om de afviste unge fra Stevns og Faxe på et møde i dag i forligskredsen bag gymnasieforliget.

Men sagen kom aldrig med på mødet, da politikerne havde travlt med at diskutere andre sager.

Nye afstandsregler

Køge Gymnasium har afvist 39 unge fra Stevns og Faxe, der ønskede at begynde på gymnasiet til august.

Især for de ti ansøgere fra Stevns er det et problem, da Køge Gymnasium er det gymnasium, der ligger tættest på deres bopæl.

Nu er de tvunget til at vælge gymnasier, der ligger længere væk, for eksempel Solrød Gymnasium eller Haslev Gymnasium.

Det er nye afstandsregler, der har gjort, at ansøgere fra Ishøj, Greve og Solrød er kommet foran stevns- og faxeborgerne i køen. Alle tre kommuner har ellers selv et gymnasium i deres egen kommune.

Minister ønsker ikke at udtale sig

- Det er trist og kedeligt, at en gruppe elever bliver ramt af det her. Vi skal have kigget på, hvordan vi helt generelt fordeler de unge på gymnasierne, men det hjælper ikke de elever fra Stevns og Faxe, der er blevet afvist i år, har Venstres ordfører for børn, undervisning og natur, Anni Matthiesen, tidligere udtalt.

TV ØST har adskillige gange forsøgt at få et interview med undervisningsminister, Merete Riisager (LA) om sagen, men hun har endnu ikke ønsket at kommentere sagen.

Socialdemokraternes undervisningsordfører, Annette Lind, har tænkt sig, at tage sagen op igen på næste møde i forligskredsen.

Der er endnu ikke sat en dato for, hvornår det bliver.