¨

Godsejer vred over gødningsregler

Foto: TV ØST

Godsejer Peter Henrik Tesdorpf på Gjorslev på Stevns overvejer at droppe sit kvæg, da han mener, at gødningsregler gør driften uholdbar.

Godsejer Peter Henrik Tesdorpf på Gjorslev på Stevns elsker sine køer, og han vil have meget svært ved at skulle skille sig af med dem.
 
Gødningsregler, som foreskriver, at man skal bruge ko-gyllen, inden man bruger kunstgødning, sætter dog godset i en uholdbar situation. Gyllen er i reglerne fastsat til en gødningsværdi i forhold til kunstgødning på 70 procent - men reelt er værdien kun cirka 40 procent. Det skriver DAGBLADET Køge.
 
- Vi kan umuligt konkurrere med andre danske jordbrugere, der ikke har køer, med de nuværende gødnings-regler. Eller udlandet for den sags skyld, siger driftsleder Anders Bak Hansen fra Gjorslev Gods.
 
Han kan ikke få øje på de faglige argumenter for, at landmænd med køer ikke må gøde mere. På Gjorslev kan det få betydning for syv-otte arbejdspladser, der er afhængige af mere fornuftige gødningsregler - samt yderligere fem arbejdspladser i følgeindustrien.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App